11 Οκτωβρίου 2015
υπό μελέτη φρούτο: MELAO ANDINOπροετοιμασία: καμία
τρόπος κοπής: στην μέση σαν πεπόνι
υφή: σαν πεπόνι, πολύ χυμώδες
γεύση: άνοστη, θύμιζε αγγούρι ή νερό
εντυπώσεις: πρόκειται για (άνοστο) πεπόνι νάνος από τις Άνδεις
τιμή: περίπου 2.3€
βαθμολογία: Μαρία 6.5/10, Μαρίνος 5.5/10 => 6/10
10 Οκτωβρίου 2015
υπό μελέτη φρούτο: MANGOSTINπροετοιμασία: καμία
τρόπος κοπής: το πιέζουμε με τα δάκτυλα μέχρι να ανοίξει στα δύο
υφή: εξαιρετικά χυμώδες, γλοιώδες, με ίνες, θύμιζε μούσμουλο
γεύση: γλυκόξινη, μεθυστική, παρότι ήταν ευχάριστη δεν μπορούσαμε να φάμε πολύ
εντυπώσεις: τα «πέταλα» του λουλουδιού στην βάση του φρούτο υποδεικνύουν από πόσα κομμάτια αποτελείται ο εσωτερικός καρπός, ο σχηματισμός του εσωτερικού καρπού θυμίζει σκόρδο
τιμή: περίπου 1.37€
βαθμολογία: Μαρία 8/10, Μαρίνος 7/10 => 7.5/10
9 Οκτωβρίου 2015
υπό μελέτη φρούτο: SAPOTIπροετοιμασία: ξεφλούδισμα
τρόπος κοπής: σε κομμάτια
υφή: στο ξεφλούδισμα θύμιζε ακτινίδιο, η σάρκα θύμιζε αχλάδι αλλά και σιμιγδαλένιο χαλβά
γεύση: πολύ γλυκό, λιγωτικό, μεθυστικό, βαρύ, είχε μια νότα από πετιμέζι
εντυπώσεις: δεν είμαστε σίγουροι αν ήταν στην σωστή περίοδο ωρίμανσης
τιμή: περίπου 2.5€
βαθμολογία: Μαρία 5.5/10, Μαρίνος 5//10 => 5.25/10
9 Οκτωβρίου 2015
υπό μελέτη φρούτο: ΝΟΝΙπροετοιμασία: ξεφλούδισμα
τρόπος κοπής: σε κομμάτια
υφή: θυμίζει άγουρο ακτινίδιο
γεύση: όξινο, υπόπικρο, πιπεράτο
εντυπώσεις: είχε πολλά μη βρώσιμα κουκούτσια, ελάχιστη σάρκα, αδιάφορη γεύση
τιμή: περίπου 0.4€
βαθμολογία: Μαρία 4/10, Μαρίνος 3/10 => 3.5/10
8 Οκτωβρίου 2015
υπό μελέτη φρούτο: MAMAO FORMOSA INTEIRO CALπροετοιμασία: καμία
τρόπος κοπής: εγκάρσια, καθάρισμα από κουκούτσια, ξεφλούδισμα και μετά κόψιμο σε φέτες
υφή: χυμώδες, τρυφερό, κρεμώδες (κάτι ανάμεσα σε πολύ γινωμένο πεπόνι, ώριμη κολοκύθα και ροδάκινο)
γεύση: γλυκιά, ευχάριστη, ελαφριά, αρωματική, ελαφρώς μεθυστική
εντυπώσεις: προφανώς πρόκειται για είδος παπάγιας, εξαίσιο, ένα αρκεί για 4 άτομα
τιμή: περίπου 1,2€
βαθμολογία: Μαρία 8/10, Μαρίνος 8/10 => 8/10
7 Οκτωβρίου 2015
υπό μελέτη φρούτο: JATOBAπροετοιμασία: καμία
τρόπος κοπής: σπάσιμο με σφυρί
υφή: σαν χώμα ή σαν σάπια φλούδα από δέντρο
γεύση: ελάχιστα γλυκιά και χωματώδης, η οσμή είναι δυσάρεστη (οι Ινδιάνοι το ονομάζουν και «πόδι γέρου» ή «το βρόμικο πόδι»)
εντυπώσεις: εξωτερικά θυμίζει θήκη γυαλιών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν αλεύρι αν αλεθεί και να αποτελέσει βάση για μπισκότα κλπ, αν φαγωθεί ωμό είναι από αδιάφορο έως απαίσιο
τιμή: περίπου 1€
βαθμολογία: Μαρία 4/10, Μαρίνος 3/10 => 3.5/10
6 Οκτωβρίου 2015
υπό μελέτη φρούτο: GRANADILLAπροετοιμασία: καμία
τρόπος κοπής: με μαχαίρι στην μέση
υφή: με θύλακες που εμπεριέχουν κουκούτσια, οι θύλακες συγκρατούνται από βλέννα, τα κουκούτσια είναι τραγανά (θυμίζουν πακοτίνια)
γεύση: η βλέννα έχει ευχάριστη γεύση υπόγλυκη και λίγο όξινη, τα κουκούτσια δεν έχουν γεύση
εντυπώσεις: ενώ έχει πολύ ωραία γεύση η ύφη είναι τόσο αηδιαστική που δεν καταφέραμε να το φάμε
τιμή: περίπου 2.32€
βαθμολογία: Μαρία 5.5/10, Μαρίνος 4/10 => 4.75/10
5 Οκτωβρίου 2015
υπό μελέτη φρούτο: MANGA ESPADAπροετοιμασία: πλύσιμο, ξεφλούδισμα
τρόπος κοπής: με μαχαίρι περιμετρικά του πυρήνα (οι φέτες δεν είναι απόλυτα στέρεες)
τρόπος βρώσης: με πιρούνι
υφή: μαλακό, εξαιρετικά χυμώδες και τρυφερό
γεύση: γλυκιά, ελαφρώς μεθυστική, αρωματική, έντονη αλλά και ελαφριά
εντυπώσεις: πολύ μικρότερο σε σχέση με τα μάνγκο που εισάγονται στην Ελλάδα (είχε μέγεθος μικρής πατάτας), το καλύτερο μάνγκο που έχουμε φάει, θα τρώγαμε εύκολα 3 ο καθένας
τιμή: περίπου 0.50€
βαθμολογία: Μαρία 9/10, Μαρίνος 9/10 => 9/10
4 Οκτωβρίου 2015
υπό μελέτη φρούτο: KINOπροετοιμασία: καμία
τρόπος κοπής: στη μέση
τρόπος βρώσης: με κουτάλι
υφή: βλεννώδης, γλοιώδης, πιέζοντας με το κουτάλι εκθυλακώνονται βλεννώδεις κύστεις οι οποίες περικλείουν κουκούτσια, η υφή θυμίζει χυλωμένη σούπα με πεπονάκι, τα κουκούτσια θυμίζουν πασατέμπο
γεύση: ελαφρώς όξινη, θυμίζει άγουρη μπανάνα
εντυπώσεις: η Μαρία σταμάτησε στην δεύτερη κουταλιά, νοιώθει σαν να έχει φάει χλωρίνη. ο Μαρίνος το κατάφερε μέχρι τέλους, παρότι το βρήκε αρκετά βλεννώδες.
τιμή: περίπου 1,62€
βαθμολογία: Μαρία 1,5/10, Μαρίνος 4/10 => 2.75/10
3 Οκτωβρίου 2015
υπό μελέτη φρούτο: ATEMOIAπροετοιμασία: καμία
τρόπος κοπής: στη μέση
τρόπος βρώσης: με κουτάλι
υφή: η καρδιά του φρούτου θυμίζει σάρκα ψαριού, τα κουκούτσια (σκληρά, θυμίζουν φασόλια) βρίσκονται το καθένα σε ξεχωριστό θύλακα, η σάρκα κοντά στο εξωκάρπιο αλλάζει υφή θυμίζοντας εκείνη του αχλαδιού
γεύση: μεστή, γλυκιά, μεθυστική, έντονη, ευχάριστη
εντυπώσεις: βαρύ φρούτο, λιγωτικό, μισό κομμάτι είναι αρκετό για ένα άτομο
τιμή: περίπου 1,6€
βαθμολογία: Μαρία 8/10, Μαρίνος 6.5/10 => 7.25/10
No comments:
Post a Comment