ΑΤΕΦ (Αγνώστου Ταυτότητας Εξωτικά Φρούτα)

Το πρότζεκτ ΑΤΕΦ εξελίσσεται στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, όπου με την φίλη και συνεργάτιδα Μαρία Β. εξερευνούμε τα και εντρυφούμε στα εξωτικά φρούτα της χώρας.



11 Οκτωβρίου 2015

υπό μελέτη φρούτο: MELAO ANDINO
προετοιμασία: καμία
τρόπος κοπής: στην μέση σαν πεπόνι
υφή: σαν πεπόνι, πολύ χυμώδες
γεύση: άνοστη, θύμιζε αγγούρι ή νερό
εντυπώσεις: πρόκειται για (άνοστο) πεπόνι νάνος από τις Άνδεις
τιμή: περίπου 2.3€
βαθμολογία:  Μαρία  6.5/10, Μαρίνος 5.5/10 => 6/10







10 Οκτωβρίου 2015

υπό μελέτη φρούτο: MANGOSTIN
προετοιμασία: καμία
τρόπος κοπής: το πιέζουμε με τα δάκτυλα μέχρι να ανοίξει στα δύο
υφή: εξαιρετικά χυμώδες, γλοιώδες, με ίνες, θύμιζε μούσμουλο
γεύση: γλυκόξινη, μεθυστική, παρότι ήταν ευχάριστη δεν μπορούσαμε να φάμε πολύ
εντυπώσεις: τα «πέταλα» του λουλουδιού στην βάση του φρούτο υποδεικνύουν από πόσα κομμάτια αποτελείται ο εσωτερικός καρπός, ο σχηματισμός του εσωτερικού καρπού θυμίζει σκόρδο
τιμή: περίπου 1.37€
βαθμολογία:  Μαρία  8/10, Μαρίνος 7/10 => 7.5/10






9 Οκτωβρίου 2015

υπό μελέτη φρούτο: SAPOTI
προετοιμασία: ξεφλούδισμα
τρόπος κοπής: σε κομμάτια
υφή: στο ξεφλούδισμα θύμιζε ακτινίδιο, η σάρκα θύμιζε αχλάδι αλλά και σιμιγδαλένιο χαλβά
γεύση: πολύ γλυκό, λιγωτικό, μεθυστικό, βαρύ, είχε μια νότα από πετιμέζι
εντυπώσεις: δεν είμαστε σίγουροι αν ήταν στην σωστή περίοδο ωρίμανσης
τιμή: περίπου 2.5€
βαθμολογία:  Μαρία  5.5/10, Μαρίνος 5//10 => 5.25/10





9 Οκτωβρίου 2015

υπό μελέτη φρούτο: ΝΟΝΙ
προετοιμασία: ξεφλούδισμα
τρόπος κοπής: σε κομμάτια
υφή: θυμίζει άγουρο ακτινίδιο
γεύση: όξινο, υπόπικρο, πιπεράτο
εντυπώσεις: είχε πολλά μη βρώσιμα κουκούτσια, ελάχιστη σάρκα, αδιάφορη γεύση
τιμή: περίπου 0.4€
βαθμολογία:  Μαρία  4/10, Μαρίνος 3/10 => 3.5/10





8 Οκτωβρίου 2015

υπό μελέτη φρούτο: MAMAO FORMOSA INTEIRO CAL
προετοιμασία: καμία
τρόπος κοπής: εγκάρσια, καθάρισμα από κουκούτσια, ξεφλούδισμα και μετά κόψιμο σε φέτες
υφή: χυμώδες, τρυφερό, κρεμώδες (κάτι ανάμεσα σε πολύ γινωμένο πεπόνι, ώριμη κολοκύθα και ροδάκινο)
γεύση: γλυκιά, ευχάριστη, ελαφριά, αρωματική, ελαφρώς μεθυστική
εντυπώσεις: προφανώς πρόκειται για είδος παπάγιας, εξαίσιο, ένα αρκεί για 4 άτομα
τιμή: περίπου 1,2€
βαθμολογία:  Μαρία  8/10, Μαρίνος 8/10 => 8/10










7 Οκτωβρίου 2015

υπό μελέτη φρούτο: JATOBA
προετοιμασία: καμία
τρόπος κοπής: σπάσιμο με σφυρί
υφή: σαν χώμα ή σαν σάπια φλούδα από δέντρο
γεύση: ελάχιστα γλυκιά και χωματώδης, η οσμή είναι δυσάρεστη (οι Ινδιάνοι το ονομάζουν και «πόδι γέρου» ή «το βρόμικο πόδι»)
εντυπώσεις: εξωτερικά θυμίζει θήκη γυαλιών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν αλεύρι αν αλεθεί και να αποτελέσει βάση για μπισκότα κλπ, αν φαγωθεί ωμό είναι από αδιάφορο έως απαίσιο
τιμή: περίπου 1€
βαθμολογία:  Μαρία  4/10, Μαρίνος 3/10 => 3.5/10







6 Οκτωβρίου 2015

υπό μελέτη φρούτο: GRANADILLA
προετοιμασία: καμία
τρόπος κοπής: με μαχαίρι στην μέση
υφή: με θύλακες που εμπεριέχουν κουκούτσια, οι θύλακες συγκρατούνται από βλέννα, τα κουκούτσια είναι τραγανά (θυμίζουν πακοτίνια)
γεύση: η βλέννα έχει ευχάριστη γεύση υπόγλυκη και λίγο όξινη, τα κουκούτσια δεν έχουν γεύση
εντυπώσεις: ενώ έχει πολύ ωραία γεύση η ύφη είναι τόσο αηδιαστική που δεν καταφέραμε να το φάμε
τιμή: περίπου 2.32€
βαθμολογία:  Μαρία  5.5/10, Μαρίνος 4/10 => 4.75/10






5 Οκτωβρίου 2015

υπό μελέτη φρούτο: MANGA ESPADA
προετοιμασία: πλύσιμο, ξεφλούδισμα
τρόπος κοπής: με μαχαίρι περιμετρικά του πυρήνα (οι φέτες δεν είναι απόλυτα στέρεες)
τρόπος βρώσης: με πιρούνι
υφή: μαλακό, εξαιρετικά χυμώδες και τρυφερό
γεύση: γλυκιά, ελαφρώς μεθυστική, αρωματική, έντονη αλλά και ελαφριά
εντυπώσεις: πολύ μικρότερο σε σχέση με τα μάνγκο που εισάγονται στην Ελλάδα (είχε μέγεθος μικρής πατάτας), το καλύτερο μάνγκο που έχουμε φάει, θα τρώγαμε εύκολα 3 ο καθένας
τιμή: περίπου 0.50€
βαθμολογία:  Μαρία  9/10, Μαρίνος 9/10 => 9/10






4 Οκτωβρίου 2015

υπό μελέτη φρούτο: KINO
προετοιμασία: καμία
τρόπος κοπής: στη μέση
τρόπος βρώσης: με κουτάλι
υφή: βλεννώδης, γλοιώδης, πιέζοντας με το κουτάλι εκθυλακώνονται βλεννώδεις κύστεις οι οποίες περικλείουν κουκούτσια, η υφή θυμίζει χυλωμένη σούπα με πεπονάκι, τα κουκούτσια θυμίζουν πασατέμπο
γεύση: ελαφρώς όξινη, θυμίζει άγουρη μπανάνα
εντυπώσεις: η Μαρία σταμάτησε στην δεύτερη κουταλιά, νοιώθει σαν να έχει φάει χλωρίνη. ο Μαρίνος το κατάφερε μέχρι τέλους, παρότι το βρήκε αρκετά βλεννώδες.
τιμή: περίπου 1,62€
βαθμολογία:  Μαρία  1,5/10, Μαρίνος 4/10 => 2.75/10






3 Οκτωβρίου 2015

υπό μελέτη φρούτο: ATEMOIA
προετοιμασία: καμία
τρόπος κοπής: στη μέση
τρόπος βρώσης: με κουτάλι
υφή: η καρδιά του φρούτου θυμίζει σάρκα ψαριού, τα κουκούτσια (σκληρά, θυμίζουν φασόλια) βρίσκονται το καθένα σε ξεχωριστό θύλακα, η σάρκα κοντά στο εξωκάρπιο αλλάζει υφή θυμίζοντας εκείνη του αχλαδιού
γεύση: μεστή, γλυκιά, μεθυστική, έντονη, ευχάριστη
εντυπώσεις: βαρύ φρούτο, λιγωτικό, μισό κομμάτι είναι αρκετό για ένα άτομο
τιμή: περίπου 1,6€
βαθμολογία:  Μαρία  8/10, Μαρίνος 6.5/10 => 7.25/10






No comments:

Post a Comment