Wednesday 20 December 2017

Ρεβύθια φούρνου perros


Από τα πολύ πετυχημένα πιάτα που εκτελώ συχνά-πυκνά, αν και δεν θυμάμαι να το έχω τεκμηριώσει στις σελίδες αυτού του ιστολογίου.

Τα ρεβύθια θέλουν, φυσικά, να μουλιάσουν αποβραδίς σε (εμφιαλωμένο ή φιλτραρισμένο) νερό με μια-δυο κουταλιές σόδα. Στην συνέχεια, σε κατσαρόλα, πιρέξ ή πήλινο σκεύος για τον φούρνο, βάζω όλα τα παρακάτω υλικά (τα λαχανικά χοντροκομμένα) μαζί με λίγο νερό, και αφήνω να ψηθούν για μερικές ώρες στους 150-160 βαθμούς σε σκεπασμένο σκεύος. Όταν τα ρεβύθια έχουν πια ψηθεί, προσθέτω ελαιόλαδο (αγουρέλαιο αν είναι η εποχή του) και αφήνω για κανά 20λεπτο ακόμα μέσα στον σβηστό φούρνο. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός των μπαχαρικών (κιτρινόριζα, σουμάκ, καυτερή πιπεριά και λίγη κανέλα) είναι που κάνει την διαφορά.

Υλικά:
ρεβύθια
ελαιόλαδο
καρότα
καυτερή πιπεριά
πιπεριές πράσινες και κόκκινες
σέλινο
τοματίνια (διάφορα χρώματα)
κρεμμύδι ξερό
λίγη κιτρινόριζα
μπόλικο σουμακ
λίγη κανέλα (είτε ένα μικρό κομμάτι ξύλο ή τριμμένη στην άκρη του κουταλιού του γλυκού)
λίγο αλάτι χοντρό ανθό

No comments:

Post a Comment