Monday 25 April 2016

ταπανέ με κόκκινη πιπεριά, λιαστή τομάτα και κάσιους




Προσφάτως αγόρασα αρκετά κιλά μικρές πιπεριές φλωρίνης και τον τελευταίο καιρό ψάχνω να βρω διάφορους τρόπους να τις αξιοποιήσω. Ο εν λόγω είναι highly recommended (που λένε και οι Βρετανοί): χορταστικό και ιδιαίτερο ταπανέ που μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί σαν ντιπ ή σαν αλοιφή σε διάφορα σάντουιτς, καναπεδάκια και λοιπά εδέσματα. Να σημειωθεί ότι το ταπανέ αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν βάση για σαλάτες (με φέτα και τοματίνια πχ) ή και για άλλα φαγητά (πχ με χοιρινό στην γάστρα, κλπ).

Η παρασκευή είναι πολύ απλή. Καθαρίσα τις πιπεριές από τα σπόρια και το κοτσάνι, τις άλοιψα με λάδι και τις έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα (στους 180) μέχρι να μαυρίσουν λίγο από την μία πλευρά - έπειτα τις γύρισα από την άλλη και συνέχισα να τις ψήνω μέχρι να μαυρίσουν και από εκεί. Στην συνέχεια τις πολτοποίησα μαζί με κάσιους,  λιαστές τομάτες (αφού τις άφησα πρώτα για μερικά λεπτά σε ζεστό νερό να μαλακώσουν) και μια γεναία κουταλιά καπνιστή πάπρικα. Για να διατηρηθεί το ταπανέ θέλει να είναι σε βαζάκι σκεπασμένο με ένα δάκτυλο λάδι.

Υλικά:
κόκκινες πιπεριές (τυπου φλωρίνης)
λιαστές τομάτες
κάσιους
καπνιστή πάπρικα

No comments:

Post a Comment