Sunday 10 April 2016

χυλοπίτες perros


Γρήγορο και χορταστικό πιάτο, αν και κάπως «σκληρό». Πρώτα έφτιαξα ζωμό βραζωντας για μερικά λεπτά τα μυρωδικά (κάρδαμο, κόλιανδρο, μυρώνια, κρεμμυδάκι φρέσκο και τζίντζερ). Έπειτα έριξα τις χυλοπίτες στην γάστρα μαζί με τον ζωμό (περίπου ένα λίτρο για μια κούπα χυλοπίτες), χοντροσπασμένο μαύρο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι και άφησα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα (χωρίς καπάκι) στους 160-170 μέχρι να πιούνε όλο τον ζωμό. Αφού ήπιαν τον ζωμό πρόσθεσα λίγο ελαιόλαδο και άφησα ακόμα μερικά λεπτά. Σέρβιρα με τριμμένη ΄ψριμη γραβιέρα και μια γεναία δόση αθόγαλο (εναλακτικά θα πρότεινα ξύγαλο ή και πηχτόγαλο).

Υλικά:
χυλοπίτες
φρέσκο κάρδαμο
φρέσκο κόλιανδρο
φρέσκα μυρώνια
φρέσκο κρεμμυδάκι
τζίντερ
ξύγαλο ή αθόγαλο
ωριμη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
ελαιόλαδο
πιπέρι μαύρο χοντροσπασμένο
αλάτι

No comments:

Post a Comment