Friday 22 April 2016

πιπεριές φουρνιστές με τυρί



Εύκολος και γρήγορος μεζές, ό,τι πρέπει για ορεκτικό. Έπλυνα καλά τις πιπεριές και, αφού τις γέμισα, τις έβαλα σε ταψί μαζί με λίγο λάδι και ελάχιστο ξύδι και τις έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν. Η γέμιση ήταν ένα μείγμα από διάφορα τυριά (γραβιέρα κρήτης, κεφαλογραβιέρα κρήτης, μυζήθρα ξερή, μπλε τυρί Δανίας και παρμεζάνα), ξύγαλο, καρύδια, τοματίνια, πιπέρι, φρέσκο κόλιανδρο και άνιθο (δεν χρειάζεται αλάτι, τα τυριά είναι ήδη αρκετά αλμυρά). 

Υλικά:
πιπεριές κόκκινες μικρές
ελαιόλαδο
ξύδι
διάφορα τυριά (γραβιέρα κρήτης, κεφαλογραβιέρα κρήτης, μυζήθρα ξερή, μπλε τυρί Δανίας και παρμεζάνα)
ξύγαλο
καρύδια
πιπέρι μαύρο
τοματίνια
φρέσκο κόλιανδρο
φρέσκο άνιθο

No comments:

Post a Comment