Saturday 12 July 2014

αυτοσχέδιο ράμεν


Μια πρώτη απόπειρα να φτιάξω ένα αυτοσχέδιο ράμεν. Σε κατσαρόλα με λίγο λάδι και σε μέτρια φωτιά τσιγάρισα ελαφρά μισό κρεμμύδι, σκόρδο, τζίντζερ και καυτερή πιπεριά. Πρόσθεσα πρώτα την πιπεριά, το καρότο και μετά από λίγο τα τοματίνια, αλάτισα και τα άφησα μερικά λεπτά να ψηθούν. Στην συνέχεια πρόσθεσα  τα υπόλοιπα μυρωδικά, ζωμό βοδινού και τα κινέζικα μακαρόνια (εναλακτικά μπορεί κανείς να βάλει και νουντλς ρυζιού). Το μείγμα το άφησα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια. Προς το τελείωμα πρόσθεσα μια κουταλιά σάλτσα χολσράντις, λίγο ταμπάσκο, σάλτσα σόγιας και ένα ποτηράκι γάλα καρύδας - πασπάλισα και με μισό κουταλάκι καπνιστή πάπρικα. Ανακάτεψα καλά και μετά από ακόμα 1-2 λεπτά ακόμα ψήσιμο ήταν έτοιμο. Ο σκοπός είναι να μείνει αρκετό υγρό για να μιλάμε για κάτι που να θυμίζει ράμεν..

Υλικά:
κινέζικα μακαρόνια
πιπεριά
τοματίνια
καρότο
σέλινο
φρέσκος κορίανδρος
ζωμός βοδινού
λιναρόσπορος
φρέσκος μάραθος
άνιθος
τζίντζερ
καπνιστή πάπρικα
κρεμμύδι
σκόρδο
γάλα καρύδας
καυτερή πιπεριά
σάλτσα σόγιας
αλάτι ανθό
ελαιόλαδο
σάλτσα χολσράντις
ταμπάσκο

No comments:

Post a Comment