Saturday 5 July 2014

μαρμελάδα για κρέας (με βερύκοκο και μυρωδικά)


Μαρμελάδα με βερύκοκο και μυρωδικά για να συνοδέψει κανείς κρέας. Ταιριάζει πάρα πολύ με χοιρινό και έχω την αίσθηση (αν και δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα) ότι θα συνοδεύει άψογα και ψητό με αρνί. Θα μπορούσε πχ να συνοδεύσει χοιρινή μπριζόλα στο γκριλ ή ψαρονέφρι. Όχι με μοσχάρι όμως —αν το μοσχάρι είναι καλό μόνο αλάτι και πιπέρι..

Η παρασκευή είναι πάναπλη: απλά ρίχνει κανείς όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνει (σε δυνατή φωτιά στην αρχή και σε μέτρια στην συνέχεια) να γίνουν μαρμελάδα. Το βερύκοκκο το έκοψα σε πολύ μικρά κομμάτια για να λιώσει πιο εύκολα, φυσικά, όπως και την καυτερή πιπεριά.

Υλικά:
1 βερύκοκο
λίγο ξύσμα κανέλας
λιγο σάλτσα τεριγιάκι
μισό λεμόνι
φασκόμηλο
έροντας
φρέσκος δυόσμος
θρουμπί
καυτερή πράσινη πιπεριά
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
λίγο νερό

No comments:

Post a Comment