Thursday 30 January 2014

Σαλάτα ΧΑΡΑΚΙΡΙ


Υλικά:
γαλατσίδες
παπούλες
ελιές θρούμπες θάσου
κάπαρη κρήτης
χοντρό άκοπο πιπέρι μαύρο
2-3 κόκκινες καυτερές πιπεριές
μαϊντανός
κρεμμυδάκι φρέσκο
τοματίνια
4-5 σύκα αποξηραμένα
παξιμαδάκια ή κρουτόν
φλοίδες γραβιέρας
φλοίδες παρμεζάνας
λεμόνι
αγουρέλαιο
μια κουταλιά της σούπας πετιμέζι
λίγο σάλτσα σόγιας

Η σαλάτα αυτή συνδυάζει όλες τις γεύσεις: γλυκό, ξυνό, αλμυρό, πικρό και καυτερό. Ακραία και οριακά αμετροεπής φιλοδοξεί να συνοψίσει την ίδια την υφή της ζωής σε ένα πιάτο με κρύα λαχανικά. Αχνίζουμε τις γαλατσίδες για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό και μετά βουτάμε κατ' ευθείαν σε παγωμένο νερό, στραγγίζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο. Τα υπόλοιπα υλικά τα χοντροκόβουμε τα ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το λάδι, το λεμόνι, το πετιμέζι και την σάλτσα σόγιας.

No comments:

Post a Comment