Αυτό το πιάτο είναι λιτό αλλά ιδιαίτερο. Καλο-καθαρισμένες ζαργάνες στο ταψί, λίγο νερό, χοντροσπασμένο πράσινο πιπέρι, αλαδανιά, λίγο αλάτι ανθό και λίγο ελαιόλαδο. Δεν ήθελε πολύ ψήσιμο· κανά εικοσάλεπτο στους 160. Η αλαδανιά είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά ελληνικά βότανα με χαρακτηριστικό έντονο άρωμα - η κυρίως χρήση της είναι σαν αφέψημα.
Υλικά:
ζαργάνες
αλαδανιά
πράσινο πιπέρι
αλάτι ανθός
ελαιόλαδο
No comments:
Post a Comment