Friday 15 November 2013

ινδο-κρητικό #2 (με κολοκύθα)


Σήμερα βρήκα στην λαϊκή φρέσκα αρωματικά και είπα να συνεχίσω τον πειραματισμό.. Την ιδέα την ανέπτυξα σε προηγούμενο ποστ: ινδικό στυλ κουζίνας αλλά με φρέσκα ντόπια μυρωδικά..

Υλικά:
φρέσκο κρίταμο
φρέσκο κάρδαμο
φρέσκο κόλιανδρο
φρέσκος μάραθος
φρέσκα αγριό-πρασα
φρέσκες καυτερές πιπεριές
λιναρόσπορος
ένα κομμάτι κολοκύθα
2-3 γαρύφαλα
λίγο κανέλα
λίγο κίμινο
λίγο λάδι
λίγο κουρκουμά
λίγο ανθόγαλο
φασκόμηλο
ρύζι

Για το ρύζι απλά βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 1 μέρος ρύζι για 2-2μιση νερό και το φασκόμηλο. Με το που αρχίζει να κοχλάζει κατεβάζουμε την φωτιά πολύ και αφήνουμε να πιει τα υγρά του με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα. Όταν γίνει βγάζουμε από την φωτιά, σκεπάζουμε με ύφασμα και αφήνουμε κανά 5λεπτο. Δεν ανακατεύουμε ποτέ.

Έπειτα βάζουμε πρώτα την κολοκύθα κομμένη σε κύβους να τσιγαριστεί σε τηγάνι και σιγά σιγά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά - όλα ψιλοκομμένα. Την κολοκύθα εγώ δεν την ξεφλουδίζω - τρώγεται μια χαρά και η φλούδα της. Τα γαρύφαλα τα αλέθουμε στο γουδί πρώτα. Αφού τσιγαριστούν καλά προσθέτουμε αν χρειαστεί νερό και αφήνουμε σε χαμηλότερη φωτιά με μισοσκεπασμένο τηγάνι μέχρι να γίνει. Στο τέλος βάζουμε και λίγο ανθόγαλο και ανακατεύουμε καλά.

No comments:

Post a Comment