Thursday 10 December 2015

κατσικάκι στην γάστρα με πράσινο πιπέρι και φρέσκο κάρδαμο

Αφού έπλυνα καλά το κατσικάκι (ένα μπούτι κομμένο σε κομμάτια) και το πασπάλισα με λίγο χοντρό αλάτι ανθό και αρκετό χοντροσπασμένο πράσινο πιπέρι και από τις δύο πλευρές, το έβαλα στην γάστρα μαζί με αρκετό νεράκι (μέχρι την μέση του κρέατος περίπου). Έψησα στον φούρνο στους 150 για περίπου 3-4 ώρες. Όταν έγινε το κρέας πρόσθεσα λίγο ζεστό νερό, τις χυλοπίτες, ψιλοκομμένο φρέσκο κάρδαμο και λίγο ελαιόλαδο και άφησα για ακόμα 20λεπτά μέχρι να γίνουν οι χυλοπίτες. Είναι σημαντικό σε αυτό το στάδιο να γυρίσει κανείς τα κομμάτια κρέας για να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά. Κατά το σερβίρισμα έτριψα λίγο μυζήθρα πάνω στις χυλοπίτες (αυτός είναι και ο λόγος που δεν αλάτισα τα ζυμαρικά). 

Υλικά:
κατσικάκι γάλακτος
χυλοπίτες
πράσινο πιπέρι άκοπο
φρέσκο κάρδαμο
λίγο αλάτι χοντρό (ανθό)
λίγο ελαιόλαδο

(προαιρετικά) λίγη μυζήθρα

No comments:

Post a Comment