Monday 21 December 2015

Κέηκ κολοκύθας με κόλιανδρο



Το κέηκ αυτό είναι αποτέλεσμα πειραματισμών και το θεωρώ ιδιαίτερα πετυχημένο: χορταστικό και όχι ιδιαίτερα γλυκό, ο,τι πρέπει για να ξεκινήσει κανείς την μέρα του η για να συνοδέψει το τσάι του. Το μυστικό για να πετύχει το κέηκ είναι να «στύψει» κανείς καλά την κολοκύθα: την τρίβουμε (η την ψιλοκόβουμε στο μηχάνημα κοπής) και έπειτα, σε πρώτη φάση, την πιέζουμε καλά ανάμεσα σε φύλα χαρτί και, σε δεύτερη, την στύβουμε καλά με τα χέρια της να φύγουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά. Η συνέχεια είναι απλή, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (τα καρύδια, το πιπέρι να είναι χοντροσπασμένα στο γουδί, τα γαρύφαλα λεπτοκοπανισμένα) και φτιάχνουμε μια ζύμη την οποία και ψήνουμε σε φορμάκι στους 170 για περίπου μία ώρα στον αέρα. Στο τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. 

Υλικά:
κολοκύθα
καρύδια
σταφίδες
250γρ αλεύρι καλαμποκιού
ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
αρκετό κόκκινο πιπέρι
μισό κουταλάκι κουρκουμά
1/3 του φλιτζάνιου ζάχαρη
2 γαρύφαλα
λίγο κανέλα
ζάχαρη άχνη

No comments:

Post a Comment