Tuesday 22 September 2015

Μύκητες βελουτέ με κρουτόν


Αυτή την φορά είπα να ετοιμάσω κάτι κάπως πιο ευρωπαϊκό.. Τσιγάρισα λίγο τους μύκητες (τα μανιτάρια) μαζί με λίγο χοντροσπασμένο πιπέρι και έσβησα με ζωμό βοδινού. Έβρασα σε μέτρια φωτιά για κανά 7λεπτο. Μετά έριξα την σούπα στο μπλέντερ, την άλεσα να γίνει κρέμα και ξανά στην κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά. Λίγο αλάτι, λίγη κρέμα γάλακτος και έτοιμη. Σερβίρεται με κρουτόν και ψιλοκομμένο σέλινο (ή σχοινόπρασο).

Για τα κρουτόν απλά έριξα τους κύβους με το ψωμί σε ένα ταψί μαζί με σκόρδο, αλάτι, ρήγανι και λάδι. Ανάκατεψα καλά και έπειτα στο γκρίλ για κανά 10λεπτο (θέλει να ανακατεύει κανείς που και που).


Υλικά για την σούπα:
ζωμός βοδινού
χοντρό πιπέρι
πορτσίνι
πορτομπέλο
κρέμα γάλακτος
αλάτι χοντρό ανθό
λίγο φρέσκο σέλινο (ή σχοινόπρασσο)

Υλικά για τα κρουτόν:
ψωμί κομμένο σε κύβους
αλάτι χοντρό ανθό
ελαιόλαδο
ρήγανι
σκόρδο

No comments:

Post a Comment