Sunday 6 September 2015

κριθαρώτο με τζίντζερ, δυόσμο, λάιμ και θυμάρι


Γρήγορο, εύκολο, ανάλαφρο και πολύ έλεγκαντ πιάτο. Σε πρώτη φάση έβρασα αρκετό τζίντζερ για 10-15 λεπτά για να φτιάξω ζωμό. Έπειτα σε τηγάνι τσιγάρισα μερικά λεπτά το κριθαράκι σε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και, στην συνέχεια, άρχισα να σβήνω σταδιακά με τον ζωμό από τζίντζερ. Η τεχνική του κριθαρώτου είναι εμπνευσμένη από αυτή του ρυζώτου: σβήνει κανείς με λίγο ζωμό και ανακατεύει με ξύλινη κουτάλα και μόλις το κριθαράκι πιει τον ζωμό προσθέτουμε κι άλλο, κ.ο.κ., μέχρι να γίνει. Όταν έγινε το κριθαρώτο πρόσθεσα τον χυμό από το λάιμ και λίγο αλάτι και άφησα στο τηγάνι για ένα λεπτό ακόμα. Σέρβιρα με φύλα από φρέσκο δυόσμο (και μέντα θα του πήγαινε, εναλακτικά) και ένα κλαδάκι θυμάρι.

Υλικά:
Κριθαράκι
Λίγο λάδι
Τζίντζερ
ένα κλαδάκι θυμάρι
φύλλα φρέσκου δυόσμου ή μέντας
ένα λάιμ
λίγο αλάτι

No comments:

Post a Comment