Saturday 28 February 2015

Μύκητας μεταβολίζει πράσινο ανοσιούργημα


Μπαίνω κατ'ευθείαν στην συνταγή χωρίς προλόγους: Τα σέσκουλα τα έριξα σε νερό που βράζει για 1 λεπτό - όχι παραπάνω - έπειτα σούρωμα και κατευθείαν στο ψυγείο για να μην χάσουν το πράσινο χρώμα τους (όχι τόσο ώστε να κρυώσουν όμως). Τον μυκητα στο τηγάνι με λίγο λαδι για μερικά λεπτά από κάθε λεπτά - δεν θέλουν πολύ ψήσιμο τα μανιτάρια, είναι ωραίο να είναι κάπως τραγανά εσωτερικά. Τα τοματίνια τα έκαψα σε λάδι και βούτυρο μαζί με το χοντρό πιπέρι. Έπειτα στο πιάτο πρώτα τα σέσκουλα, μετά ο μύκητας, γύρω γύρω τα τοματίνια, το τσιγαρισμένο πιπέρι από πάνω και τέλος το φρεσκοκομμένο κάρδαμο και λίγο αλάτι ανθό.

Υλικά:
Σέσκουλα
Φρέσκο Κάρδαμο
Ένα μεγάλο Πορτομπέλο
Μαύρα τοματίνια
Βούτηρο
Λίγο λάδι
Χοντροσπασμένο μαύρο πιπέρι
Λίγο αλάτι ανθό

No comments:

Post a Comment