Saturday 28 February 2015

Σαλάτα άλιεν εναντίων πρένταντορ



Φιλόδοξη σαλάτα που αποσκοπεί να αποτελέσει παράδειγμα ενός πληθωρικού αλλά συνάμα απόλυτα ισσοροπημένου πιάτου. Ιντήντ, όλες οι κατηγορίες γεύσεων εκπροσωπούνται εδώ αλλά έχει δωθεί μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρια και στις αναλογίες ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι ακραίο. Οι παπούλες, τα αντίδια, το μαρούλι, τα τοματίνια και η ρόκα πρέπει να είναι χοντροκομμένα. Οι καυκαλήθρες και ειδικά το κόλιαδρο λεπτοκομμένα. Η γραβιέρα, το αβοκάντο και οι λιαστές τομάτες σε μέτρια κομμάτια. Τα υπόλοιπα υλικά ως έχουν. Με αυτόν τον τρόπο κάθε μπουκιά θα έχει ελαφρώς διαφορετική γεύση ενώ το σύνολο θα το χαρακτηρίζει μια πολύ συγκεκριμένη οσμή. Η σως γίνεται ανακατεύοντας καλά αγουρέλαιο, χοντροσπασμένο πιπέρι, σάλτσα σόγιας, λάιμ, λεμόνι, τις καυτερές πιπεριές και μέλι (για το πιάτο που βλέπεται στην φωτό έβαλα 2 κουταλιές του γλυκού). Οι καυτερές πιπεριές είναι ψιλοκομμένες πιπεριές που έχω αφήσει για 10 λεπτά σε αγουρέλαιο θερμοκρασίας 60 βαθμών και κατόπιν διατηρώ σε βαζάκι. 

Υλικά:
Παπούλες
Αντίδια
Αβοκάντο
Καυκαλήθρες
Ρόκα
Μαρούλι
Λίγο φρέσκο κόλιανδρο
Λιαστές τομάτες
Λίγα τοματίνια
Ρόγδι
Χοντροκομμένο φρέσκο πιπέρι
Φλοίδες γραβιέρα Κρήτης
Τριμμένα Καρύδια
Αγουρέλαιο
Σάλτσα σόγιας
Μέλι
Λάιμ
Λεμόνι
Καυτερές πιπεριές μαγειρεμένες σε λάδι




No comments:

Post a Comment