Thursday 13 March 2014

Ριζότο με τοματίνια και μυρωδικά



Για το ριζότο αυτό ξεκίνησα τσιγαρίζοντας το ρύζι με το φρέσκο σκόρδο σε ελάχιστο ελαιόλαδο για μερικά λεπτά. Προσθέσα μετά τα τοματίνια κομμένα στην μέση, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον αρχάντζικα, τις καυκαλήθρες, το λαγουδόχορτο (ψιλοκομμένα), αλάτι ανθό και σιγά σιγά τον ζωμό. Το ριζότο θέλει συχνό ανακάτεμα και μόλις πίνει τα υγρά του να προσθέτει κανείς ξανά λίγο ζωμό και ούτω καθεξής εώς ότου ψηθεί καλά το ρύζι. Όταν έγινε το ρύζι έτριψα φρέσκο πιπέρι και γραβιέρα μέσα στο τηγάνι, πρόσθεσα μια κουταλιά αθόγαλο και άφησα ακόμα λίγο στην φωτιά με διαρκές ανακάτεμα για να δέσει. Το ριζότο θέλει να μέινει και λίγο εκτός φωτιάς ακίνητο για να σφίξει. Το πιάτο το γάρνιρα με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και καπνιστή πάπρικα (την πάπρικα μόνο στο πιάτο για το άρωμα, όχι πάνω στο ριζότο).


Υλικά:
ρύζι καρολίνα
ζωμός βοδινού
τοματίνια
φρέσκο σκόρδο
φρέσκο κρεμμύδι
αρχάντζικας
λαγουδόχορτο
καυκαλήθρες
σχοινόπρασο
φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι ανθός
αθόγαλο
γραβιέρα κρήτης
καπνιστή πάπρικα (για το γαρνίρισμα μόνο)
ελαιόλαδο

1 comment:

  1. Μ αρέσει πολύ η πρόταση σου :)
    http://fetoula.blogspot.gr/

    ReplyDelete