Monday 2 October 2017

Ψαρόσουπα perros



Έβρασα το κεφάλι, το συκώτι και την ραχοκοκαλιά ενός μπακαλιάρου, μαζί με ένα μικρό κοκκινόψαρο, μια γλυκοπατάτα, δύο κρεμμύδια, τρία καρότα, τζίντερ, λεμονόχορτο, μαύρο κάρδαμο, μαύρο πιπέρι, και αλάτι. Αφού βράσανε καλά, σούρωσα τον ζωμό, ξεκοκάλησα ότι ψαχνό μπορούσα να βγάλω από τα ψάρια, και το πολτοποίησα στο μπλέντερ μαζί με το συκώτι και τα βρασμένα λαχανικά (εκτός του λεμονόχορτου που δεν τρώγεται φυσικά). Έριξα τον πολτό μέσα στον ζωμό, και άφησα να πάρει ακόμα μερικές βράσεις, προσθέτοντας μοσχοσίταρο, κιτρινόριζα, ελαιόλαδο και χυμό από δυο λεμόνια. Σέρβιρα σε κούπα με φύκια και μια μικρή δόση wasabi.

Υλικά:
κεφάλι, συκώτι και ραχοκοκαλιά μπακαλιάρου
κοκκινόψαρο
γλυκοπατάτα
μαύρο πιπέρι
κρεμμύδια
φρέσκο τζίντερ
λεμονόχορτο
καρότα
χυμός λεμονιών
μαύρο κάρδαμο
κιτρινόριζα
ελαιόλαδο
αλάτι
μοσχοσίταρο
φύκια
wasabi


No comments:

Post a Comment